У Миколаєві вітали десантників, які повернулися з району виконання бойових завдань

#ДШВ #ЗСУ #Завжди_Перші #79бригада

Сьогодні, 14 червня на території 79 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відбулися офіційні урочистості з нагоди повернення військовослужбовців бригади з району виконання поставлених бойових завдань на Сході України.

Привітати десантників з поверненням прийшли представники обласної та міської влади, духовенства, депутатського корпусу, городяни, а також ті, хто найбільше чекав повернення своїх захисників – родини військовослужбовців.

У рамках урочистостей відбулося переміщення колони військової техніки вулицями міста, після чого бойові машини були розміщені на території частини до початку офіційної частини заходу.

Підрозділи бригади вишикувані. Після церемонії урочистого внесення Бойового Прапору і підняття Державного прапору командування військової частини звернулося до присутніх зі словами подяки.

– Всі ті, хто жив і служив на наших опорних пунктах, хто спостерігав за ворогом, копав траншеї та поновлював ходи сполучення, хто чергував на спостережних постах, хто не полишав своїх вогневих позицій, хто уражав вогнем виявлені точки противника з усієї доступної зброї, хто забезпечував підвіз майна та ресурсів до лінії безпосереднього бойового зіткнення – ви всі маєте уявлення про те, що побачили… Ми не втратили жодного метра української землі на Приазов’ї, яку нам довірив обороняти народ України і яку ми успішно обороняли протягом майже восьми місяців ціною здоров’я та, на жаль, життя наших воїнів. Ми виконали поставлені бойові завдання і з честю повернулися додому, – такі в урочистій обстановці прозвучали слова захисникам, які нещодавно повернулися з передової.

Кращі військовослужбовці частини за результатами виконання поставлених бойових завдань були заохочені відзнаками командування частини, а також відзнаками органів місцевого самоврядування; окрім того, отримали відзнаки представники волонтерського руху.

Миколаївські десантники сплатили високу ціну за мир і спокій в наших містах.Військова частини втратила загиблими сім воїнів-десантників.
В Книзі пам’яті військової частини – сім нових сторінок.
На постаменті нашого Меморіалу Пам’яті невдовзі з’явиться сім нових пам’ятних табличок.

Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу Пам’яті.
Миколаївці знають, якою ціною здобувається мир на нашій землі і вірять своїм захисникам.

00 05 10 15 22 30 35 36 36a 36b 37 38 39 40 41 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 110 115 120 125 130 135

777-1 777-2 777-3 777-4