Гарне харчування – запорука якісного виконання завдання
Бульба по-домашньому, борщ, суп, м’ясні та рибні страви на пару, овочеві салати, йогурти, соки і узвари. Все різне і всього багато. Так харчуються військовослужбовці 199 навчального центру ДШВ, що на Житомирщині.
«Обіди у нашій їдальні смачні, вони нагадують домашні страви. Для мене найсмачніший український борщ. Тому що він завжди смакує на обід і нагаду про маму», – стверджує військовослужбовець Антон. Солдатські порції досить великі, тому військовослужбовці обідають ситно. Це особливо доречно при польових виходах, адже потрібно виконувати завдання і для цього треба енергія. Для контролю за дотриманням норм у їдальні є контрольні ваги. Гарне харчування додає десантникам сил і бадьорості для виконання військових обов’язків.
Окрім цього, не забули поласувати воїнів і смачненьким у вигляді круасанів, печива, чаєм з лимоном та навіть запашною кавою. Відтепер військовий приходячи відновити калорії під час обіду, має можливість самотужки обрати одне з двох запропонованих меню, підкріпившись ще й на свій смак, овочевими добавками.
Також харчування військових та особливо його якість регулярно перевіряється. Інколи військові, які мають пропозиції з питань продовольчого забезпечення, звертаються до начальника продовольчої служби з побажаннями. Найчастіше пропонують дні національної кухні народів світу.
Прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України