«Італійські дні» Навчального центру ДШВ
З переходом 199-го Навчального центру ДШВ на нову систему харчування за каталогом, у військових кухарів значно збільшилися можності приготування різних страв. Зокрема, кожного місяця проходять дні різних національних кухонь. Поточний місяць – присвячений італійській кухні, а минули – українській. Тобто у визначені дні готуються відповідні страви.
Для прикладу сьогодні, на перше був приготовлений суп мінестроне, на друге – качіаторе, салат капрезе, салат по-італійські з тунцем, паста карбонара, різотто. На десерт – кассата (десерт зі свіжою смородиною, йогуртом, лісовими горіхами та шоколадом).
– Дні різних кухонь впроваджуються для того, щоб урізноманітнити страви особового складу, підвищити фаховий рівень кухарів, і для того щоб було смачніше для всіх, – відзначив начальник продовольчої служби 199 навчального центру ДШВ капітан Віктор Балюк.
За словами керівного складу 199-го Навчального центру ДШВ, серед особового складу постійно проводиться анкетування. Військовослужбовці надають пропозиції, що вони хотіли б бачити на різні прийоми їжі. І це – береться до уваги під час планування страв.
Необхідно відзначити, що у Міністерстві оборони України сплановані заходи щодо перехоу усіх військових частин ДШВ на нову систему військового харчування. Дана система працюватиме не винятково у пунктах постійної дислокації, а і в районах виконаннях бойових завдань. Прикладом цього слугують підрозділи 79 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗС України.
Прес-служба командування ДШВ
фото – лейтенант Юлія Федоренко