На новорічних столах десантників — салат «Олів’є» та шашлики, проте всі в повній бойовій готовності
Новорічна Ніч. Промислова зона. Авдіївка. Замість так довгоочікуваного снігу — мрячить дощ. Упав густий туман… Лунають поодинокі постріли, великий калібр… Противник періодично веде хаотичний вогонь, побоюючись, що українські десантники можуть піти в наступ… Так, російські окупанти бояться та з повагою ставляться до десанту, який тримає оборону в цьому відповідальному та одному з найспекотніших районів оборони Донбасу від кремлівських найманців.
Командир одного з парашутно-десантних підрозділів — кадровий бойовий офіцер, загартований в бойових діях із перших днів війни. На початку війни починав її ротним, а зараз — комбат.
— Донедавна тут було досить неспокійно. Підрозділ постійно перебуває в повній бойовій готовності та завжди готовий до будь-яких подій. Ми суворо дотримуємося Мінських угод, однак, якщо російські окупанти відкривають прицільний вогонь — діємо «по-десантному…», — каже комбат.
Ворог завжди відчуває особливий характер, традиції та бойову підготовку «крилатих піхотинців». Всі спроби російсько-окупаційних військ «прощупати» на міць витривалість десантників зазнають поразки.
Зруйновані війною дачні будинки, промислові об’єкти, навіть житлові будинки. Вузенькі доріжки, калюжі та повне бездоріжжя. Мокра кам’яна земля миттєво перетворюється на глину. На «промзоні» немає панівних висот, класичних траншей, хоча деякі будівлі перетворилися на серйозні вогневі точки…
Новий рік. На опорних пунктах — звичайна бойова робота. Але пости підсилені, зважаючи на «алкогольний героїзм» російських найманців та можливі провокації.
Попри постійну напругу, на святкових столах традиційне Олів’є та навіть шашлики, проте всі в повній бойовій готовності.