«Смачні» змагання

У 95 окремі десантно-штурмові бригаді відбувся конкурс на звання кращого кухаря бригади. Військові кухарі різних підрозділів змагалися у теоретичній та практичній майстерності приготування страв.

dsc_0009Конкурс складався з трьох етапів: залік з теоретичних знань приготування різних страв та продуктів, розгортання польових кухонь та з найсмачнішого – приготування першої та другої страв. Загалом у конкурсі брало участь 11 найкращих кухарів бригади.

Серед всього різноманіття страв, які можуть приготувати військові кухарі, контрольними було вирішено обрати борщ український зі сметаною та плов зі свининою. Кожен з учасників до визначеного організаторами часу повинен був приготувати ці дві страви та подати їх на контрольний стіл для дегустації членам журі.

dsc_0953До складу журі входили всі охочі, хто бажав відвідати кулінарних шедеврів. Цікаво те, що перед подачею до столу, всі страви перетасовувались, тому кожен з учасників подавав на дегустацію страву свого товариша, що додало прозорості в оцінці майстерності військових кухарів.

Крім цього, за призові місця учасники отримали подарунки у вигляді наборів ножів та грошових заохочень на придбання кухонного приладдя. Але найбільшим подарунком для учасників були задоволені обличчя дегустаторів від смачно приготованих страв.

Прес-служба 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України

dsc_0013 dsc_0015 dsc_0025 dsc_0861 dsc_0882 dsc_0883 dsc_0900 dsc_0904 dsc_0933 dsc_0939 dsc_0945 dsc_0963 dsc_0998 dsc_1002 dsc_1019 dsc_1043 img_8668dsc_0946dsc_0979