У ВДВ відбувся конкурс на кращий підрозділ тилового забезпечення
Серед військових частин Високомобільних десантних військ пройшов конкурс на кращий підрозділ тилового забезпечення. Десантники тилу змагалися між собою за звання кращого кухаря, водія-заправника, та на кращу обслугу польової лазні.
Під час конкурсу, військовослужбовці демонстрували свої знання, вміння та навички у теоретичній та практичній частинах.
– Від якісного та всебічного тилового забезпечення залежить хід виконання завдань підрозділами: екіпіровка, своєчасне підвезення боєприпасів та пального, а також якісне харчування, – повідомив начальник тилу командування ВДВ ЗС України полковник Вадим Мініч.
В ході конкурсу, польові кухарі демонстрували свої теоретичні знання з технології приготування їжі та з правильного використання технічних засобів приготування їжі в польових умовах. Також військові кухарі готували однакові страви з однакових продуктів та подавали їх всім учасникам заходу, які смакували їжу та надавали їй оцінку.
– Раніше я працював кухарем у декількох престижних ресторанах, знаю багато тонкощів приготування страв, вмію і люблю це робити. Зараз я військовий кухар і знаю, що полюбляють мої побратими. Тому ретельно підхожу до приготування кожного сніданку, обіду та вечері – розповідає учасник конкурсу, старший кухар з 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ солдат Михайло Мельников.
Тим часом, водії заправних машин на практиці демонстрували свої вміння з розгортати польові заправних пунктів та знання особливостей заправки різної військової техніки.
А краща обслуга польової лазні змагалася у підготовці та розгортання до роботи дезінфекційної душової установки та подачі гарячої води з душової сітки.
Необхідно підкреслити, що військові частини ВДВ ЗС України виконують бойові завдання з перших днів проведення антитерористичної операції. Тож у даних підрозділах на достатньо високому рівні стоїть питання всебічного забезпечення військовослужбовців.